Toetje Buenos Aires

21 maart 2015 - Buenos Aires, Argentinië

We doen vanuit Lujan eerst Beccar aan en zien, dat het eerste huis waarin Frits
woonde, J.J.Diaz  2030, er prima bij staat. We hebben een praatje met de bewaker van de straat. Want zo is het wel: veiligheid is in de steden een punt van zorg. Bekenden waarschuwen ons voortdurend, dat we het niet moeten onderschatten. "Niets aan doen wat blinkt". Iedereen, die hier langer woont heeft wel een of meer ervaringen met inbraak of beroving.

Het tweede huis aan Santa Clara in San Isidro is afgebroken. Het perceel is toegevoegd aan dat van de buren.

De Avenida Libertador, een straat van 32 kilometer lang naar de stad,  is relatief stil op deze zaterdagmorgen. We parkeren onze bagage in B&B Jacarandá en leveren de huurauto in. Eindstand van de kilometers op 21 maart van de Renault Fluence:  57.277.  52.009 was de beginstand op 5 maart. Conclusie 5.268 probleemloos gereden, waarvan tenminste 1.000 op grindwegen. Complimenten aan de chauffeur!!!!
We duiken meteen onder in kunstgalerie Zurbaran. We zijn gericht op zoek naar schilderijen van Daniel Kaplan, maar laten ons nog niet direct verleiden om een doek te kopen van een milonga tafereel. Wel een foto gemaakt. De galeriehouder is ook in ons geïnteresseerd.
We tippen het dure winkelcentrum Bullrich aan. Drinken op het terras van Confiteria Bielsa een koffie. Snoet in de zon, 25 graden. Verwennerij!  Daarna helemaal "thuis komen" in Museo Nacional de Bellas Artes, hoewel de afdeling Argentijnse kunst wegens restauratie grotendeels gesloten is. Daarna in Centro Cultural La Recoleta ondermeer een expositie over Asterix en Obeliks gezien. En natuurlijk een kort bezoek aan de gelijknamige kerk en de begraafplaats. In het Museo de Arte Latino Americano de Buenos Aires ( MALBA) zien we kunst uit geheel Latijns Amerika en ook eigentijdse performance kunst. We eten 's avonds bij onze buurman " Italian Garlic."